Menopauze

Voel jij je voorbereid op de menopauze?

Menopauze is iets voor oudere vrouwen. Bedenk je dan maar vlug…

Weet je dat het perfect kan dat je vanaf je 35 jaar je lichaam voelt veranderen? Ja hoor het zijn de hormonale schommelingen. Deze komen bij sommigen nu eenmaal vroeger of bij anderen.

Even schrikken toch?

Door mijn hoofdberoep als diëtiste, diabetes-educator kom ik vaak in contact met hormonale problematieken. Door de jaren heen zag ik dat ik een stuk kennis over de hormonen miste. Om vrouwen in de overgang beter te begrijpen en te begeleiden volgde ik in 2022 het postgraduaat menopauzeconsulente.

Hierdoor gingen ook mijn ogen open! Hoeveel klachten had ik al die jaren niet herkend?

Daarom ben ik gedreven om jou te helpen een weg te vinden in je golf van klachten en kwaaltjes. Want nee! Dit hoef je zomaar niet te pikken! Het helpen je kennis hierover te vergroten, zal je je zelfzorg, me-time en hopelijk je levensstijl doen veranderen. De opvliegers, om 3 uur wakker liggen, het nachtelijk zweten, de vermoeidheid, met jezelf geen blijf weten zijn maar een paar van de symptomen waar je last van kunt hebben….

Voel jij jezelf ook veranderen, zowel lichamelijk of hoe je je voelt? Leer je lijf kennen! Leer met je hormonen omgaan zodat je je beter in je vel voelt. Hierdoor wordt je terug gezonder en fitter maar kies je er ook voor om later gezonder en fitter te blijven.

Wil jij met mij samen op  zoek gaan om je beter en fitter te voelen?

Wil je kom af maken met dat opgeblazen gevoel?

Wil je wel wat meer taille?

Wil je terug die zelfverzekerde vrouw zijn van vroeger?

Kies dan om er samen met mij voor te gaan!

Fitter, actiever, gezonder

door een persoonlijk individueel plan.

eePas je levensstijl aan en balanceer die hormonen.

Naast individuele consultaties voor menopauze komen er binnenkort ook menopauze trajecten aan.

Heb jij andere hormonale problematieken zoals PCOS of endometriose? Aarzel dan niet om een afspraak te maken.

Wist je bijvoorbeeld dat het immuunsysteem wordt gevormd in de darmen en dat veel hormonale problemen daar hun oorsprong hebben? Het darmstelsel en de lever speelt namelijk een belangrijke rol bij zowel de synthese als de afbraak van diverse hormonen. Het is eenvoudig voor te stellen dat wanneer er onrust heerst in de darmen, of je lever niet goed functioneert, dat deze processen niet optimaal kunnen plaats vinden.

Ben jij klaar om je volledig in te zetten om echt van je klachten af te komen en weer met volle energie van het leven te genieten?

Dan zou onze samenwerking wel eens bijzonder vruchtbaar kunnen zijn. Kies voor een eerste consult of binnenkort voor een traject die bij jou past!