Twee bon vivants, gebeten door een gezonde levensstijl

Hoe vaak ben je al op maandag vol goede moed begonnen aan een dieet?
En hoe vaak was je kwaad op jezelf toen je op vrijdagavond in de zetel plofte met een zak chips?
Hoe vaak heb je opgegeven omdat je “het toch nooit zou kunnen”?

Wees niet zo hard voor jezelf.

Een kant-en-klaar ‘one size fits all’ schema werkt voor niemand. Ook niet voor jou.

“Ons doel? Jou laten genieten van een gezonde levensstijl die bij jou past.”

Wij gaan samen met jou op pad naar een gezonde levensstijl die bij jou past. Een voedingspatroon op maat gemaakt, waar jij van kan genieten. Het draait om balans. Een evenwichtig voedingspatroon en een gezonde levensstijl kan je pas aanhouden als je je er goed bij voelt. Wij tonen je hoe je kan genieten van gezonde voeding. En we gaan verder dan enkel voedingsadvies, want ook beweging is essentieel voor wie gezond en fit door het leven wil gaan.

Je kan in onze diëtistenpraktijk terecht voor o.a. vermagering, cholesterol, hoge bloeddruk en advies rond gezonde voeding in het kader van diabetes of FODMaP. We hebben elk onze specialisaties om jou gericht te begeleiden. Wij zijn Valérie en Arne, klaar om kennis te maken?

Valérie

Hey, ik ben Valérie, oprichtster en zaakvoerster van Diëtistenpraktijk Cogghe. Ik hou van koken voor mijn 2 kinderen en 2 pluskinderen. Liefst met zoveel mogelijk groentjes uit de eigen moestuin, extra lekker! Samen (of alleen) erop uit trekken met de fiets vind ik zalig. En ik licht op als ik familie en vrienden rond mij heb.

Ik weet maar al te goed wat het is om met overgewicht te kampen. Als kind had ik zelf wat kilo’s te veel. Ik voelde me niet goed in mijn vel, had te weinig zelfvertrouwen en kwam niet voor mezelf op. Daarom ben ik gedreven om mensen als jou te helpen naar een gezonde levensstijl.

Ik maakte van mijn droom mijn job en startte in 2006 met mijn praktijk. Ik heb er nog geen minuut spijt van gehad!

Wie mij kent, weet dat stilstaan geen optie is. Ik blijf me altijd bijscholen, want vernieuwen is zowel voor mezelf als voor de praktijk een must. Het geeft me telkens een boost om te blijven doorgaan. Laat je je door mij begeleiden, dan maak je al snel kennis met mijn directe aanpak. Maar wees gerust, ik bijt niet 😊

Specialisatie

Menopauzeconsulent

Diabeteseducator

Emo-eten

Begeleiding voor/na een maagverkleining

Sportvoeding

Arne

k ben Arne. Al sinds mijn 20 maanden heb ik diabetes type 1. Hierdoor ben ik al heel mijn leven verplicht om bewust met voeding om te gaan. Dit is zeker niet altijd even gemakkelijk. Als kind kon ik niet altijd taart eten op de verjaardagsfeesten van mijn vrienden en als volwassene moet ik bijvoorbeeld bij het uit eten gaan altijd goed opletten. Ik weet dus goed hoe moeilijk het is om bewust bezig te zijn met voeding. Anderen motiveren en coachen naar een gezonde levensstijl is dan ook mijn passie.

Hierdoor heb ik ook gekozen om twee diploma’s in de gezondheid te gaan behalen. Ik ben een gediplomeerd gezondheidswetenschapper en diëtist. Ik heb 4 maanden stage gedaan in Nederland om zo de werking van onze noorderburen te leren. Ik ben iemand die altijd wil bijleren en nooit stil zit op vlak van kennis met oog om elke persoon zo goed mogelijk te helpen met zijn/haar vraagstuk.

Verder ben ik iemand die graag kookt, afspreekt met vrienden, loopt en fietsritjes doet, ook muziek houdt me bezig. Natuurlijk drink ik met occasies ook een glaasje of eet ik frietjes.

Bij mij komen wil niet zeggen dat je strenge diëten zult krijgen waarbij je niks meer mag. Bij mij komen als diëtist wil zeggen dat we samen gaan kijken naar wat jouw doelen zijn en deze behalen op een haalbare en realistische manier die bij u past. Ik hoop dat ik u snel zie in de praktijk van Valerie Cogghe.

Specialisatie

Diabetes

Gezondheidswetenschappen

Tevreden klanten

Zeer professionele hulp bij afvallen, persoonlijk en aangepaste schema’s. Top diëtisten gespot!!

– Kris

Eindelijk een manier gevonden om af te vallen zonder jojo-effect. Professionele hulp, lekkere producten en altijd ontvangen met een glimlach, ook als je soms eens niet zo goed bezig bent.
Bedankt Valerie voor de steun! Echt aan te raden 🙂

– Mia

Heel goede begeleiding! Super team! Ook al gaat het minder ze staan altijd voor je klaar om je terug op weg te helpen!

-Rebecca

Heel goede begeleiding, Top!

-Steffi

Het is altijd leuk en aangenaam, met vakkennis ontvangen te worden. Je word goed geholpen, om je doel te bereiken. Met respect ontvangen. Je kijkt met veel plezier uit naar je volgende afspraak 😉

-Gunther

Super tevreden over de begeleiding van Valerie. Professionele uitleg hoe ze je streefgewicht wil bereiken. Veel tips, lekkere gevarieerde menu’s en rekening houdend met je persoonlijke inbreng. Aanrader !!!!!

-Patrick

Zeer tevreden ! We werken samen  in de juiste richting! Nu al 2,5 kg kwijt zonder druk en op eigen tempo . Dank je !

– Myriam

Super begeleiding ….wat nergens lukte , is hier een succes !!!

– Annie

Zeer vlotte en aangename begeleiding, je krijgt er veel tips. Zeer professionele aanpak. Reeds 18kg kwijt, eetpatroon op leuke manier aangepast. Zeer vriendelijk team. Echt een aanrader.succes mensen.

– Anoniem

Toffe begeleiding! Leerrijke en leuke consultaties. Een aanrader want het werkt.

– Brenda

You are the best Team kuifeend for the win!!!! Beste Team kuifeend voor de overwinning !!!!

– Tessa

Ik ben 47, en kamp al jaren met gewichtsschommelingen, waarbij het gekend jojo effect voor velen wel gekend is. Wanneer ik teveel stress ervaarde en te weinig tijd of zin had om te gaan sporten vlogen de kilo ‘s erbij.  Dankzij Valerie heb ik terug de motivatie gevonden om dit probleem aan te pakken. Zij leerde me de tips en tricks om mij te overtuigen dat voeding niet alleen invloed heeft op mijn gewicht   maar ook op mijn gemoedstoestand en gezondheid. Ik wil dan ook mijn complimenten geven aan haar. Ik ben 7 maand geleden begonnen met een individueel voedingsplan (wat eigenlijk geen dieet is maar gezond eten) en ben nu 17 kg afgevallen, precies op de plaatsen waar het nodig was. Voel me terug fitter en weer slank. Bedankt Valerie om me steeds te ondersteunen en uiteindelijk het gewicht te verkrijgen waar ik me goed bij voel.

– Sabrina

Jullie begeleiding is heel goed en een aanrader voor al wie ‘ Fodmap problemen  heeft. Bedankt Goele

– Ignace

Zeer goede begeleiding met super goeie vakkennis en dus zeer goeie uitleg. Valerie is een goedlachse en sympathieke diëtiste. Mijn vader en mezelf samen al 21kg kwijt! We zijn zeer blij deze stap gezet te hebben!

– Sari

Meten is weten

BIA meting

Om een traject op maat voor te stellen, moeten we natuurlijk eerst die maat kennen. Bij elke consultatie meten we jouw lichaamssamenstelling en de verhoudingen tussen spier- en vetmassa en vocht. Dit doen we aan de hand van een bio-impedantiemeting (BIA analyse). De resultaten van die meting vormen de basis van jouw persoonlijk schema.

Heb je te kampen met overgewicht, heb je geen energie of lukt het maar niet om jouw ideale gewicht te behouden? Waarschijnlijk heb je zelf al een dieet (of 2, misschien 3) uitgeprobeerd, maar niets leek te helpen.

Logisch!

Je doet maar iets, zonder het echte probleem aan te pakken. Daarom is het net zo belangrijk om eerst vast te stellen wat je nodig hebt. Hoe is jouw lichaam samengesteld? Hoe komt het dat je jouw doelen niet bereikt? Pas als je op die vragen een antwoord hebt, kan je gericht werken aan een duurzame oplossing die voor jou wérkt.

 

Wat is BIA analyse?

BIA staat voor Bio-elektrische Impedantie Analyse. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde meting die veel ingewikkelder klinkt dan ze is. We gebruiken hiervoor het fasegevoelige toestel BIA 101 in combinatie met de Bodygram PLUS software.

Hoe werkt BIA analyse?

Het enige wat jij moet doen bij een BIA analyse is liggen. We voeren deze meting al liggend uit omdat de kracht van je lichaam op die manier het minste invloed heeft op de meting. In deze houding is bovendien het vocht in je lichaam het beste verdeeld, wat ook bepalend is voor de meting. Aan de hand van 2 elektroden, een op je voet en een op je hand, bepalen we de weerstand in je lichaam.

Weerstand (impedantie) is de mate waarin de elektriciteit door je lichaam stroomt. Geen zorgen, je voelt hier niets van. De reactie van je lichaamscellen op die stroom toont ons de hoeveelheid en de kwaliteit van je lichaamscellen.

Wat meet een BIA analyse?

De BIA analyse meet:

 • De hoeveelheid vet, vocht en spieren
 • De verdeling van vet, vocht en spieren
 • De kwaliteit van vetvrije cellen

Wist je dat…
De verdeling van het vocht in je lichaam belangrijker is dan het vetpercentage? Dit toont immers aan of je metabolisme al dan niet hinder ondervindt van je gewicht.

De Bodygram PLUS software zet de gemeten waarden om in een uitgebreide analyse van je lichaamssamenstelling. In één oogopslag kan je zien of je te veel, te weinig of net voldoende vocht in je lichaam hebt en hoe het verdeeld is. Het programma zet de gemeten waarden om in kilo’s en liters.

Door deze meting krijgen we ook meer info over je basisenergiebehoefte: de minimale hoeveelheid kcal die je lichaam nodig heeft om te functioneren in rust.

Eens we weten hoe jouw lichaam is samengesteld, kunnen we jouw persoonlijke stappenplan opstellen.

Wat na de BIA analyse?

De BIA analyse is het begin van elk consultatie, zoals het EQ3 traject, dat je bij ons kan volgen. Als gecertificeerde diëtisten zijn wij je mentor in jouw persoonlijke traject. Maar daar stopt het niet. Ook tijdens het proces zullen we regelmatig metingen uitvoeren en evalueren hoe je lichaam op al je inspanningen reageert. Op die manier kunnen we jouw gepersonaliseerde schema op elk moment bijsturen waar nodig.

Voor een BIA analyse: waarop moet je letten?

Hou hiermee rekening als je binnenkort een BIA analyse op de agenda hebt staan:

 • Zet je afspraak telkens rond hetzelfde tijdstip
 • Probeer 4 uur voor de meting niet meer (of zo weinig mogelijk) te eten.
 • Beperk de hoeveelheid drank de laatste 2 uur voor je meting
 • Vermijd alcohol 12 tot 24 uur voor de meting
 • Vermijd sauna 24 uur voor de meting
 • Gebruik geen bodylotion op je hand en voet
 • Laat je juwelen thuis of doe ze uit voor de meting
 • Draag telkens vergelijkbare kledij (bv. t-shirt en jeans)

Meten is weten

BIA meting

Om een traject op maat voor te stellen, moeten we natuurlijk eerst die maat kennen. Bij elke consultatie meten we jouw lichaamssamenstelling en de verhoudingen tussen spier- en vetmassa en vocht. Dit doen we aan de hand van een bio-impedantiemeting (BIA analyse). De resultaten van die meting vormen de basis van jouw persoonlijk schema.

Heb je te kampen met overgewicht, heb je geen energie of lukt het maar niet om jouw ideale gewicht te behouden? Waarschijnlijk heb je zelf al een dieet (of 2, misschien 3) uitgeprobeerd, maar niets leek te helpen.

Logisch!

Je doet maar iets, zonder het echte probleem aan te pakken. Daarom is het net zo belangrijk om eerst vast te stellen wat je nodig hebt. Hoe is jouw lichaam samengesteld? Hoe komt het dat je jouw doelen niet bereikt? Pas als je op die vragen een antwoord hebt, kan je gericht werken aan een duurzame oplossing die voor jou wérkt.

 

Wat is BIA analyse?

BIA staat voor Bio-elektrische Impedantie Analyse. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde meting die veel ingewikkelder klinkt dan ze is. We gebruiken hiervoor het fasegevoelige toestel BIA 101 in combinatie met de Bodygram PLUS software.

Hoe werkt BIA analyse?

Het enige wat jij moet doen bij een BIA analyse is liggen. We voeren deze meting al liggend uit omdat de kracht van je lichaam op die manier het minste invloed heeft op de meting. In deze houding is bovendien het vocht in je lichaam het beste verdeeld, wat ook bepalend is voor de meting. Aan de hand van 2 elektroden, een op je voet en een op je hand, bepalen we de weerstand in je lichaam.

Weerstand (impedantie) is de mate waarin de elektriciteit door je lichaam stroomt. Geen zorgen, je voelt hier niets van. De reactie van je lichaamscellen op die stroom toont ons de hoeveelheid en de kwaliteit van je lichaamscellen.

Wat meet een BIA analyse?

De BIA analyse meet:

 • De hoeveelheid vet, vocht en spieren
 • De verdeling van vet, vocht en spieren
 • De kwaliteit van vetvrije cellen

Wist je dat…
De verdeling van het vocht in je lichaam belangrijker is dan het vetpercentage? Dit toont immers aan of je metabolisme al dan niet hinder ondervindt van je gewicht.

De Bodygram PLUS software zet de gemeten waarden om in een uitgebreide analyse van je lichaamssamenstelling. In één oogopslag kan je zien of je te veel, te weinig of net voldoende vocht in je lichaam hebt en hoe het verdeeld is. Het programma zet de gemeten waarden om in kilo’s en liters.

Door deze meting krijgen we ook meer info over je basisenergiebehoefte: de minimale hoeveelheid kcal die je lichaam nodig heeft om te functioneren in rust.

Eens we weten hoe jouw lichaam is samengesteld, kunnen we jouw persoonlijke stappenplan opstellen.

Wat na de BIA analyse?

De BIA analyse is het begin van elk consultatie, zoals het EQ3 traject, dat je bij ons kan volgen. Als gecertificeerde diëtisten zijn wij je mentor in jouw persoonlijke traject. Maar daar stopt het niet. Ook tijdens het proces zullen we regelmatig metingen uitvoeren en evalueren hoe je lichaam op al je inspanningen reageert. Op die manier kunnen we jouw gepersonaliseerde schema op elk moment bijsturen waar nodig.

Voor een BIA analyse: waarop moet je letten?

Hou hiermee rekening als je binnenkort een BIA analyse op de agenda hebt staan:

 • Zet je afspraak telkens rond hetzelfde tijdstip
 • Probeer 4 uur voor de meting niet meer (of zo weinig mogelijk) te eten.
 • Beperk de hoeveelheid drank de laatste 2 uur voor je meting
 • Vermijd alcohol 12 tot 24 uur voor de meting
 • Vermijd sauna 24 uur voor de meting
 • Gebruik geen bodylotion op je hand en voet
 • Laat je juwelen thuis of doe ze uit voor de meting
 • Draag telkens vergelijkbare kledij (bv. t-shirt en jeans)

Stap voor stap naar een gezonde balans

Wij doen niet aan crashdiëten en terechtwijzende vingertjes. Wij gaan met jou op weg naar een duurzame oplossing. Bij elke tussenstap komen we een beetje dichter bij jouw doel: genieten van een gezonde levensstijl. We streven niet zomaar naar gewichtsverlies, maar gaan met jou op zoek naar wat jij nodig hebt.

Waarom wil je een bepaald gewicht verliezen?

Waarom heb je dat doel gezet?

Wat is voor jou een gezonde levensstijl?

Samen met jou doorlopen we het hele traject naar verandering. En zoiets gaat gepaard met de nodige ups en downs. Geloof ons, we hebben ze ook meegemaakt. Maar wij zijn er voor jou. We ondersteunen je in de downs en juichen mee bij de ups, die we als extra drijfveer zien om verder te blijven gaan.

Meer dan enkel voedingsadvies

8 weken menu

Gezond leven draait om meer dan voeding alleen. Ook beweging is essentieel voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Wij geven je tips om op een haalbare manier meer beweging en sport in te bouwen in je leven. Maar wij zijn geen bewegingsexperts. Wil je gerichte oefeningen voor bepaalde spiergroepen of om een specifiek resultaat te behalen, dan verwijzen we je graag door naar een van onze beweegcoaches.

Een nieuw voedingspatroon vraagt om een serieuze aanpassing, ook in de keuken. Geen echte keukenprins(es) of op zoek naar extra inspiratie? Wij begeleiden je met heerlijke recepten (link naar recepten), leuke infosessies en actieve kookworkshops.

Stel het niet langer uit. Genieten van gezonde voeding begint nu. Wij helpen je 8 weken lang op weg met haalbare en lekkere gerechten. Jouw weekmenu, elke week rechtstreeks in je inbox. Met een handig boodschappenlijstje, zodat je voorbereid kan winkelen en niet naar ongezonde verleidingen grijpt.