Varkenshaasje met dragonsaus

Ingrediënten
Voor 2 personen
-
300g varkenshaasje
-
250g krieltjes
-
1 el olijfolie
-
Rozemarijn
-
Peper en zout
-
250g champignons
-
1 takje kerstomaten
-
150g verse boontjes
-
Peterselie
-
1 el bakmargarine
-
1 sjalotje
-
50ml witte wijn
-
Dragon, peper en zout naar smaak.
-
3 el light room 5%
-
Haal het varkenshaasje een halfuur voor je start uit de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de krieltjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en strooi rozemarijn, peper en zout erover. -
Zet gedurende 25-30 min. in de oven tot ze gaar zijn. Voeg de laatste 10 min. de kerstomaatjes erbij zodat ze kunnen poffen.
-
Maak de rest van de groenten schoon. Stoom of kook de boontjes beetgaar. Snijd de champignons in schijven en bak deze samen met een sjalotje. Werk af met peterselie.
-
Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Doe de bakmargarine in de pan en schroei het varkenshaasje dicht.
-
Zet 8 à 10 min. in de oven. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Bewaar het sap van het vlees.
-
Doe 1 el bakmargarine in een pan.
Stoof hierin een fijngesnipperd sjalotje. -
Doe hier wat sap van het vlees bij en 50ml witte wijn. Laat de helft inkoken. Voeg de dragon, peper en zout naar smaak toe.
-
Werk af met de light room.