Varkenshaasje met dragonsaus

Ingrediënten

Voor 2 personen

 

  • 300g varkenshaasje

  • 250g krieltjes

  • 1 el olijfolie

  • Rozemarijn

  • Peper en zout

  • 250g champignons

  • 1 takje kerstomaten

  • 150g verse boontjes

  • Peterselie

  • 1 el bakmargarine

  • 1 sjalotje

  • 50ml witte wijn

  • Dragon, peper en zout naar smaak.

  • 3 el light room 5%

  1. Haal het varkenshaasje een halfuur voor je start uit de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    Doe de krieltjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en strooi rozemarijn, peper en zout erover.

  3. Zet gedurende 25-30 min. in de oven tot ze gaar zijn.  Voeg de laatste 10 min. de kerstomaatjes erbij zodat ze kunnen poffen.

  4. Maak de rest van de groenten schoon. Stoom of kook de boontjes beetgaar.  Snijd de champignons in schijven en bak deze samen met een sjalotje. Werk af met peterselie.

  5. Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Doe de bakmargarine in de pan en schroei het varkenshaasje dicht.

  6. Zet 8 à 10 min. in de oven. Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Bewaar het sap van het vlees.

  7. Doe 1 el bakmargarine in een pan.
    Stoof hierin een fijngesnipperd sjalotje.

  8. Doe hier wat sap van het vlees bij en 50ml witte wijn. Laat de helft inkoken.  Voeg de dragon, peper en zout naar smaak toe.

  9. Werk af met de light room.